erik@jerabygg.se

070 - 677 70 35

takläggare lägger tak på villa
Allt du behöver veta om takbyte

Byta Tak

Är det dags att byta taket? Hör av dig till oss på JERA Bygg som är specialister på takläggning av alla slag. Vi byter tak i Piteå och Luleå med omnejd.

Hur vet jag om det är dags att byta tak?

Leta efter tydliga tecken

Precis som med fasader så står taket ut med mycket slitage på grund utav väder och vind. Taket har också, precis som fasaden, en begränsad livslängd.

Hur vet man då om man behöver byta tak? Oavsett vilket typ av tak du har, så kan du förutsätta att ett takbyte behöver göras om du går upp på vinden och känner lukten av mögel eller ser att det läcker in vatten. I detta fallet behöver du antagligen byta både innertak och yttertak, men har du tegelpannor kan det räcka med att byta innertaket.

Är du osäker på om ditt tak behöver bytas eller inte? Inga problem, då kan du alltid höra av dig till oss.

Några tecken på att det är dags att byta tak:

  • Takpannor saknas och är trasiga
  • Ojämnheter i taket, läkten är skadad
  • Färgen på undertaket har förändrats eller närvaro av mögel på råspont och vind
  • Grus i hängrännorna tyder på att pannornas ytskikt börjat förfalla och gå sönder
  • Sprickor i papptaket
  • Det växer mossa på taket
takläggare på jera bygg som lägger plåttak

Ta hjälp av en tak-expert

Att byta tak behöver inte vara krångligt om man tar hjälp av ett proffs. JERA Bygg har lång erfarenhet av takbyten och utför takbyten av olika tak i Piteå och Luleå med omnejd. Även om ett takbyte kan vara relativt kostsamt, så är det oerhört viktigt att man utför takbytet i god tid. Ett takbyte genererar inte endast utgifter, men det sparar också pengar, i vissa fall tjänar du till och med på det.

Ett takbyte sparar dig pengar om du i samband med
takbytet tilläggsisolerar. Ett takbyte höjer värdet på huset markant!

Hur länge håller egentligen ett tak?

Olika taktyper har olika livslängd: tegelpannor kan hålla upp till 100 år och plåttak ca. 30-40 år. Däremot har tätningen och isoleringen betydligt mindre livslängd och kan i vissa fall behövas kontrolleras vart 15 år.

Byta tak i Piteå och Luleå med omnejd

Våra takläggare byter tak i hela Piteå och närliggande orter. Vi byter tegeltak, betongtak, shingel och plåttak, bara för att nämna några exempel. Våra medarbetare har alltid kvalitet och service fokus, och med hög noggrannhet lägger vi hållbara tak som är hårt kvalitetssäkrade.
Om du bor i Piteå och behöver byta tak, hör av dig till oss för en offert.