erik@jerabygg.se

070 - 677 70 35

två snickare som byter fasaden på ett mindre hus
Allt du behöver veta om fasadbyte

Fasadbyte med JERA Bygg

Har du upptäckt att fasaden på ditt hus har fukt- eller rötskador? Vi jobbar regelbundet med fasadbyte i Piteå och Luleå med omnejd.

Behöver man verkligen byta fasaden?

Kort svarat: Ja. Alla hus med en ytterpanel i trä kommer att behöva rustas upp, då fasaden har en begränsad livslängd. Precis som allt annat.

Det kan behövas olika mycket jobb beroende på hur mycket slitage fasaden har och hur gammal den är. I vissa fall kanske man bara behöver måla om, men ibland är man tvungen att byta ut hela fasaden. Majoriteten av slitaget som fasaden står ut med kommer från väder och vind.

Kontakta oss för offert eller ring på 070 – 677 70 35!

fasadbyte på en stor villa

Vad kostar ett fasadbyte?

Det finns många faktorer som spelar in när man räknar ut priset för ett fasadbyte. Det finns flera olika val, och alla val påverkar slutpriset.

En stor och bidragande faktor är valet av träslag som panelen ska ha. Det vanligaste träslaget är gran tillsammans med furu. Furu kostar lite mer än gran men har andra fördelar som kan göra furu till ett bättre val.

Furu har bättre resistens mot väder och vind. Detta betyder att livslängden är längre med furu än gran. Kanske kan den extra kostnaden för furu vara värt den extra livslängden?

Smart att tilläggsisolera samtidigt

När man utför renoveringar eller andra uppgraderingar på sin bostad är det vanligt att man gör relaterade åtgärder i samband med projektet. Det är vanligt att man väljer att tilläggsisolera när man gör ett fasadbyte. JERA Bygg AB erbjuder tilläggsisolering i samband med fasadbytet.

Vi löser tilläggsisoleringen i samband med ett fasadbyte

Fasadbyte Piteå och Luleå

JERA Bygg är främst verksamma i Piteå och Luleå men arbetar överallt i Fyrkanten. Fasadbyte är ett vanligt uppdrag för oss och vi vet hur man levererar högkvalitativa fasadbyten som har lång hållbarhet. Är du intresserad av att anlita oss för ett fasadbyte i Piteå med omnejd? Kontakta oss idag!

Skulle du ha frågor och funderingar kring din fasad och fasadbyte, så svarar vi gladeligen på de. Hör av dig till oss och få svar på allt det du undrar på nolltid.